Residence

בית בקרית טבעון

צילום –שי אפשטיין.

בית WO נבנה בקרית טבעון, באחת השכונות הירוקות והיפות של הקריה.

הבית נבנה על מגרש צר וטרפזי בשטח של 500 מ”ר.

הבית עצמו בשטח של 250 מ”ר כולל חלל ציבורי, חלל עבודה וארבעה חדרי שינה.

הרעיון הארכיטקטוני בהצבת התכנית של קומת הקרקע הוא יצירת חלל מתמשך בצורת צלב, היוצר בכיוון אחד קו מבט לכל אורך המגרש דרך הבית וקו מבט מהכניסה אל חלון פינת האוכל בכיוון הנגדי.

במרכז הבית חלל כפול המאפשר מבט בין קומת המגורים וקומת הכניסה הציבורית.

קווי המתאר הייחודיים של הבית, עוקבים אחר קווי המתאר של המגרש ומאפשרים לדיירים לנצל עד תום את זכויות הבנייה שלהם, על אף צורתו האתגרית של המגרש.

חזית הבית פלסטית מאוד, ועושה שימוש בחומרי הצללה, דק עץ ובריקים.

הבית שונה בסביבתו הבנוייה, אך עם זאת דומה להם בפשטותו הארכיטקטונית ובהקפדה על השתלבות בטבע.

המדרגות הן עמוד התווך של הבית – משמשות כאלמנט פיסולי תלת מימדי עשיר, הקושר בין החללים ויחד עם זאת מייצר הפרדה ותיחום מרחבי.

בקצה המדרגות מרפסת פנימית בתוך הנפח המאירה את המעבר בין החדרים.

WO HOUSE »

Architecture

So Architecture | info@soarch.co.il | tel:+972-4-9839470
/